Venus Veckobrev v.40

 

Hej alla Venusar!

 

Veckan som gått: 

I måndags hade vi ett mycket trevligt möte under förmiddagen där Venus grön klass träffades på Ingarö församlingshem och provade olika slags aktiviteter för teambuilding. Under sessionen pratade vi med varandra och diskuterade olika ämnen. Det var i överlag en bra morgon som uppskattades av eleverna. Under mentorstiden kommer vi att fortsätta utveckla strategier och diskutera olika situationer som bidrar till teambuilding.

 

Höstvädret har innehållit några dimmiga morgonar vid skolan, men under dagen har det klarnat upp och varit ganska fint under veckan. Och även om biljardbordet fortsätter att vara en favorit under rasten, fortsätter många elever att välja att spendera lite tid utomhus, speciellt spela basket. 

 

När man lär sig ett nytt språk är det viktigt att utveckla förmågan att kommunicera och använda det ordförråd som vi har för att göra oss förstådda. På franska och spanska fortsätter vi att arbeta med användning av verb och att böja dem rätt. Under spanskalektionerna har vi till exempel jobbat med en intervju, där vi parvis behöver skriva och svara på några frågor med hjälp av verb och försöka utveckla vårt svar så mycket vi kan. Sedan ska vi skapa en konversationsvideo där vi kommer att tillämpa ordförråd, grammatik och uttal för att fortsätta utveckla våra kommunikationsförmåga på spanska.

 

Veckan som kommer:

Nästa vecka fortsätter vi enligt schemat.

 

Kommande datum:

Den 16 oktober kommer vi att ha vår orienteringsdag. Mer information kommer att finnas i schoolsoft.

 

Vi ses igen på måndag och ha en trevligt helg!

/mvh Venusteamet