VENUS VECKOBREV V.47

Hej alla Venusar!

 

Veckan som gått: 

Nu har en vecka till har gått enligt det vanliga schemat. Efter den annorlunda föregående veckan med distansundervisning är det bra att nu vara tillbaka i skolan. Det var definitivt en intressant och utmanande vecka för alla med distansundervisning, och under den här vecka har vi haft möjlighet att diskutera med eleverna för att samla in information om hur det gick för dem.

 

Under mentortimmen tog vi upp några användbara strategier för att fortsätta bygga upp gruppen i klassen. Vi diskuterade olika sätt att visa vad man kan för en lärare under lektionerna, positiva konsekvenser av att hjälpa andra i klassen och vi funderade på hur vi kan prata eller ge konstruktiva kommentarer till varandra på ett positivt sätt.

 

Den här veckan har de flesta lärare varit tillbaka i Ladan och lektionerna kunde genomföras som vanligt. Det är dock viktigt att fortsätta tvätta händerna och hålla avstånd så mycket som möjligt.

 

Veckan som kommer:

Nästa vecka är det dags för åk9 att ha Nationella Prov hela dagen med respektive ämneslärare. På grund av detta kommer nästa onsdag 25 att ha ett speciellt schema. Venus grön kommer att ha Slöjd i skolan först och sedan NO och SO med distansundervisning. Venus röd kommer att göra motsatsen och börjar med SO och NO i distans för att avsluta i skolan med slöjd.

 

25 november

Venus Grön:

8:20 – 10:20 Slöjd ( i skolan)

12:00 – 13:00 NO (Distans)

13:10 – 14:10 SO (Distans)

 

Venus Röd:

8:20 – 9:20 SO (Distans)

9:30 – 10:30 NO (Distans)

12:00 – 14:00 Slöjd (i skolan)

 

Kommande datum:

25 nov: Venus specialschema dag

14 dec: Lucia

18 dec: Avslutning

 

/mvh Venusteamet