Venus veckobrev v.6

Hej alla elever och föräldrar i Venus!

Nu märks det att ljuset kommer är på väg tillbaka och det ger oss en massa positiv och härlig energi!

Mobiltelefoner

När det gäller mobilförbudet så är de allra flesta mycket duktiga på att följa avtalet och respektera den nya regeln. Vi pedagoger märker redan flera positiva saker som hänt. Några av de saker som hänt är att nu pratar ni elever mycket, mycket mer med varandra på rasterna. En annan sak är att ni spelar fler sällskapsspel såsom kortspel och en del bollspel utomhus. Vi ser också att ni “leker” med varandra på ett positivt sätt. Allt detta tror vi främjar er både som grupp och er personliga sociala utveckling framåt i livet. Några negativa saker vi märkt är att en del av er har börjat låsa in er och gömma er inne på toaletten för att kunna använda telefonen. Men vi hoppas att ni så småningom ska tycka att det både är roligare och trevligare att vara utanför och tillsammans med klasskompisarna istället för att sitta inlåst på toa med telefonen i hand. Flera av er elever har dessutom berättat för oss att ni tycker att den nya regeln är riktigt bra och att det känns som en skönare stämning.

Veckan som gått:

I måndags var det Allaktivitetsdag med många olika aktiviteter på olika håll på gång. Några av de aktiviteter som erbjöds var SPA-dag, Skansen, och skidresa till Romme. En schemabrytande dag tar lite energi både från oss lärare och er elever, men det ger ju så himla mycket positiv energi tillbaka sen, eller hur? Resan till Romme gick bra och vi som var där hade en härlig dag i backen.

I fredags hade vi besök av Leonard, han läser till lärare och kommer att göra sin praktik här på Lemshaga. Leonard kommer att vara hos oss på svensklektionerna från och till under cirka ett år.

Veckan som kommer:

På måndag har vi klassråd och är det något ni vill ta upp så skriv gärna ner det så att ni är förberedda tills på måndag.

I svenskan ska vi fortsätta med språkhistoria men ni kommer nu få arbeta med era instuderingsfrågor och förbereda er inför provet som vi kommer ha veckan efter sportlovet.

Föräldramöte 22 februari kl.18.00-20.30, två viktiga föreläsningar!

Först en gemensam föreläsning för åk 4-9 i idrottssalen. Det är Maria Dufwa som kommer till skolan och berättar om faror och fallgropar på nätet. Missa inte detta, det här är ett viktigt tillfälle för dig som förälder att få kunskap och insikt om vad som händer på nätet.

Efter den första föreläsningen kommer vi träffas i L2 kl.19.00-19.40 för att lyssna till nästa föreläsning som handlar om alkohol och droger. Föreläsningen kallas “Effekt” och syftar till att skjuta upp alkohol och tobaksdebutering. Denna föreläsning är en fortsättning på föreläsningen som ni fick lyssna till i höstas och det är jätteviktigt att ni kommer! Många föräldrar (inte ni förstås) kanske tror att det bara handlar om “andras ungar men inte mitt barn” men tyvärr är det inte alltid så. Därför är det viktigt att vi stöttar varandra, samarbetar och hjälps åt för att våra barn och ungdomar ska få en så trygg och bra uppväxt genom tonåren som möjligt. Föreläsaren som kommer heter Mariella Gonzàlez Bonilla och är droginformatör och kurator.

Efter de två olika föreläsningarna kommer vi mentorer att berätta om bedömning, matriser och förmågor. Om du som förälder har någon fråga om detta så maila den innan så kan vi förbereda oss bättre! (Andra frågor går givetvis också bra att maila)

Klassaktivitet?

Under föräldramötet kommer vi också att prata om en gemensam klassaktivitet för vårterminen, så har ni redan nu tankar om en aktivitet så har ni chansen att prata och börja planera för detta på föräldramötet. Lite olika önskemål som vi har hört från eleverna har bland annat varit: Bodaborg, höghöjdsbana, klassmiddag, övernattning någonstans, klassfest osv.

Ta med en egen bok

Ta med en bok som du kan ha i skolan att läsa i på svenskan. Det kan vara en skönlitterär bok eller en faktabok.

Lite längre fram:

v. 8 22/2 Föräldramöte

v.9 Sportlov

v. 15 Påsklov

v. 16 17/3 röd dag ingen skola

v. 19 10/5 Skolans Dag

v. 20 15/5 Studiedag

v. 21 26/5 Lovdag

Hälsningar, Team Venus

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']