Venus veckobrev v 7

Hej Venusar!

Nu är det bara en vecka kvar till det efterlängtade sportlovet. Det kommer verkligen lägligt då ni jobbat hårt i början av den här terminen och behöver en liten pausvila. Det är dock några saker kvar på agendan innan lovet så se till att ni får in alla uppgifter och att ni tar ett sista ryck inför proven som är nästa vecka.

Veckan som varit

Veckan började med en mentorstimme i vanlig ordning. Idag var det dags för terminens första klassråd. Eleverna lyfte tankar och ideér som våra husrådsrepresentanter kommer att lyfta under nästa veckas husråd. Utifrån elevernas önskemål fick de även ge förslag på vad de skulle vilja göra som klassaktiviteter under terminen. Vi kommer att lyfta dem för er föräldrar på föräldramötet då vi kommer behöva er hjälp om de ska genomföras. Vi avslutade timmen med att leka.

Venus röd var på livskunskap i torsdags och jobbade bl a med olika gruppövningar- och diskussionsfrågor.

I matten har vi nu avslutat statistikavsnittet med en bedömningsuppgift och en utvärdering där vi kopplade tillbaka till en rutin som vi gjorde i början av arbetsområdet “Skala en frukt”. Vi tittade nu på vilka kopplingar som finns till andra delar i matten, andra ämnen och i vår vardag – ni lyfte bl a tankar som de fyra räknesätten, bråk-procent, olika ämnen som No och So. Vi reflekterade även kring vad kärnan/slutsatsen kring området var och det som ni kommer ta med er och då lyftes tankar som: lägesmåtten, att kunna tolka, rita och granska diagram för att inte bli lurad/luras och för att kunna ta del av olika undersökningar.                Vi påbörjade även det nya arbetsområdet – Tal och taluppfattning. Vi tittade på den lokala planeringen, och vad arbetsområdet kommer att ta upp bl a de fyra räknesätten, primtal, avrundning och överslagsräkning. Vi påbörjade det litegrann genom att prata om skillnaden mellan tal och siffror, positionssystemet och siffrornas platsvärde.

För övrigt är nu skolarbetet för fullt igång så ha koll på schoolsoft och lokala planeringar.

Veckan som kommer

Nästa vecka är en vanlig skolvecka.

Föräldramöte 22/2
Varmt välkomna till vårterminens föräldramöte 22 februari kl.18.00-20.30, som bl a kommer att innehålla två viktiga föreläsningar!
Först en gemensam föreläsning för åk 4-9 i idrottssalen. Det är Maria Dufwa som kommer till skolan och berättar om faror och fallgropar på nätet. Missa inte detta, det här är ett viktigt tillfälle för dig som förälder att få kunskap och insikt om vad som händer på nätet.
Efter den första föreläsningen kommer vi träffas i L2 kl.19.00-19.40 för att lyssna till nästa föreläsning som handlar om alkohol och droger. Föreläsningen kallas ”Effekt” och syftar till att skjuta upp alkohol och tobaksdebutering. Denna föreläsning är en fortsättning på föreläsningen som ni fick lyssna till i höstas och det är jätteviktigt att ni kommer! Många föräldrar (inte ni förstås) kanske tror att det bara handlar om ”andras ungar men inte mitt barn” men tyvärr är det inte alltid så. Därför är det viktigt att vi stöttar varandra, samarbetar och hjälps åt för att våra barn och ungdomar ska få en så trygg och bra uppväxt genom tonåren som möjligt. Föreläsaren som kommer heter Mariella Gonzàlez Bonilla och är droginformatör och kurator.
Efter de två olika föreläsningarna kommer vi mentorer att berätta om bedömning, matriser och förmågor. Om du som förälder har någon fråga om detta så maila den innan så kan vi förbereda oss bättre! (Andra frågor går givetvis också bra att maila)

Klassaktivitet?
Under föräldramötet kommer vi också att prata om en gemensam klassaktivitet för vårterminen, så har ni redan nu tankar om en aktivitet så har ni chansen att prata och börja planera för detta på föräldramötet. Lite olika önskemål som vi har hört från eleverna har bland annat varit: Bodaborg, höghöjdsbana, klassmiddag, övernattning någonstans, klassfest osv.
Ta med en egen bok
Ta med en bok som du kan ha i skolan att läsa i på svenskan. Det kan vara en skönlitterär bok eller en faktabok.

Övrigt

Skåplås
Nu när ni alla förvarar era mobiler i skåpen är det extra viktigt att ni har lås på era skåp så att inget händer med era mobiler! Det är flera i Venus som inte har lås på skåp. Ni kan ta med er ett lås hemifrån eller köpa ett lås från oss för 50kr.
Tid för Teknisk hjälp
Jon sitter i Hjärtat i Ladan varje onsdag mellan 12.30-13.00 ifall ni någonsin skulle behöva teknisk hjälp med iPaden. Självklart kan man söka upp honom vid andra tillfällen men detta är en bestämd tid då ni kan hitta honom i Ladan för att få hjälp med iPaden.
Klasstelefonen
Till Venus klasstelefon gäller numera 08-586 313 07.

Kommande viktiga datum

22/2 Föräldramöte kl 18-19 föreläsning av Maria Dufva ang sociala medier . Kl 19.15-20:30 samlas vi i L2.
v.9: Sportlov

Ha en trevlig och mysig helg, vi ses på måndag!

/Mentorerna

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']