Venus veckobrev, vecka 15

Hej,

I Venus fortsätter vi vårt påbörjade arbete med arbetsro under mentorstimmarna. Eleverna har bl a observerat att kompisar inte äter frukost och lunch. I måndags diskuterade vi hur mat påverkar koncentrationen och eleverna gav förslag på vad som kan göras åt detta. Vi hann också med att rangordna vad de tyckte var viktigast att de själva gör för arbetsro i klassrummet. Detta fortsätter vi med nästa vecka. 

 

På onsdag (18/4) ska Venusklasserna på skolbio (Gustavsbergsteatern) kl 12.30. Vi går från skolan kl 11.20, tar bussen kl 11.39 och äter sedan medhavd matsäck tillsammans ute i det gröna. Observera att eleverna avslutar dagen i Gustavsbergs centrum ca kl 14.00.

 

17/5 blir en lite speciell dag då Ladans elever ska samla in pengar till välgörenhet. Venus har valt att pengarna som samlas in denna dag ska gå till Barncancerfonden. Målet är att alla elever kan hitta en syssla som genererar 100 kronor, t ex något trädgårdsarbete, hjälpa till på förälders arbetsplats etc. Börja gärna tänka redan nu på vad du skulle kunna hitta på. 

 

Det var allt för denna gång.

Vänligen,

Fredrik, Sofia, Fia & Ninna

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']