Venus veckobrev, vecka 19

Hej,

Idag var det Skolans dag. Tack alla ni föräldrar som kom och besökte Venus lektioner (slöjd och bild) samt ”Hjärtat” där eleverna guidade genom Venus tidstunnel. Ett stort tack också till er elever som organiserade olika aktiviteter och guidade så fint under denna eftermiddag. 

 

Nu något helt annat. Det är nu dags att påbörja arbetet med att göra nya klassindelningar till hösten. Syftet med klassindelningen från åk 3 till 4,5,6,7,8 och sist till åk 9 är att eleverna ska bygga upp en trygghet med alla eleverna i respektive årskurs, och därmed öka den sociala förmågan och skapa trygghet för framtiden.

 

Genom att man ingår i olika gruppkonstellationer lär man sig att utveckla sin sociala kompetens genom till exempel samarbetsförmåga, konflikthantering och förmåga att känna tillit. Ett socialt klimat är något som kan utvecklas. Vi ser stora vinningar med detta ur ett pedagogiskt perspektiv.

 

Skolan är noga med att det är de pedagoger som känner barnen/eleverna, som sätter ihop de nya klasserna. Det är framför allt mentorerna som är de som ansvarar för klassindelningarna. Vi kommer att meddela den nya klassindelningen någon vecka före sommarlovet, där vi har möjlighet att besvara elevernas funderingar.

 

Har ni några funderingar eller frågor är ni välkomna att höra av er till oss mentorer!

 

Nästa vecka är ni elever, som skrivits tidigare, lediga måndag t o m onsdag (studiedagar). På torsdag är det dags för Operation Dagsverket då ni antingen (om ni har lämnat in en lapp) arbetar någonstans eller befinner er på skolan (ni som ej hittat något arbete). 

 

Sommaravslutningen hålls den 14/6. Vi återkommer med information om denna dag. 

 

Njut av långledigheten! Enligt SMHIs prognos kommer det att bli strålande sol i minst en vecka. 

 

Vänligen,

Fredrik, Ninna, Fia och Sofia

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']