Venus Veckobrev vecka 2

God fortsättning ALLA!!

Så var vi då igång igen efter vad vi alla säkert tyckte var en skön och välbehövlig ledighet. Läget är ju som det är i samhället i stort och det är viktigt att vi alla bidrar på bästa sätt för att hålla smittan nere.
Det är såklart en skön känsla att vi går mot ljusare tider vilket sakta men säkert kommer märkas hos våra elever.

Veckan som gick: En bra och stabil start hos alla våra sjuor där arbetet i de olika ämnena kickat igång riktigt bra. Elevrådet på skolan började innan jul att diskutera arbetsron och lämnade vidare vissa synpunkter som vi i personalgruppen nu fortsatt att jobba med. Vi är överlag riktigt nöjda med hur klasserna fungerar under skoldagarna men det är ett arbete som vi aldrig kan sluta jobba med.

Veckan som kommer: En ”helt vanlig” skolvecka 🙂 Det här är sista veckan i schemaperiod 2. Alltså sista veckan för A-gruppen att ha musik och för klasserna att ha bild.

Övrig viktig info!

Covid/Karantän: Det är några stycken nu och kommer säkert att bli några fler framöver som kommer behöva vara hemma. Vi försöker så gott vi kan att ha en lektionsplanering på classroom där eleverna kan följa med undervisningen på ett så bra sätt som möjligt. Det är elevens ansvar att gå in på lektionerna och göra det man kan. Vid frågetecken behöver man kontakta undervisande lärare via mail. Självklart är vi medvetna om att allt inte kan göras lika bra hemma som i skolan men ju mer man jobbat desto lättare blir det sedan att komma tillbaka.
Tänk på att följa och läsa den informationen som läggs ut på schoolsoft.

Utv.samtalen: Dessa kommer hållas digitalt under vecka 6. Det är den 9/2 (onsdag) som är vår heldag så de allra flesta samtal kommer hållas den dagen. Bokningsbara tider skall vi försöka lägga ut under nästa vecka så håll utkik på schoolsoft. Vi kommer ägna två mentorstimmar till att eleverna förbereder sina samtal och funderar över målsättning, utveckling etc. Det här jobbet påbörjas vecka 4.

Från Judith (skolsyster): Det är fortfarande jätteviktigt att inga vårdnadshavare / utomstående kommer in i skolans lokaler, endast undantag är bokade mottagningsbesök. Tack för visad hänsyn!

Allaktivitetsdagen: I skrivande stund jobbar vi efter att den kommer att genomföras som planerat. Dock så förstår ni ju alla att det kan bli omkastningar och ändringar med väldigt kort varsel. Kommunikationskanalen från oss till er angående dagen är schoolsoft, så där kommer ni kunna ta del av ev. ändringar.

Punkt från A och M (två elever i klassen): Skickar en hälsning till alla i klassen att det varit kul att träffas igen efter jullovet!!

Önskar er en grym helg!!

//Marie, Cristin, Charlotta och Henke