Venus veckobrev vecka 20

Hej Vänner!!

Äntligen kom värmen tillbaka till oss och med den även solen under stora delar av dagen. Underbart!! Vi behöver så kunna sätta oss ute en stund. Om så bara för att sluta ögonen en kort sekund och förundras över hur bra vi har det. Ta in solens strålar. Känn värmen spridas genom kroppen. Andas. Låt stressen över saker runt omkring dig dunsta bort likt vattnet efter ett härligt sommarbad. Sträck på dig! Håll huvudet högt när du förmedlar till alla runt omkring att JAG tänker använda all den tid som finns kvar på bästa sätt. JAG vill vara stolt över mitt första år på högstadiet. JAG vill kunna ta ledigt med gott samvete.

Den sista tiden på vårterminen kan vara jobbig för många. Det sista provet i ett ämne varvas med studiedagar och lovdagar så man knappt vet vilken veckodag det är. Visa hänsyn mot dina vänner. Hjälp dina vänner! Hjälp oss att hjälpa dig! Tillsammans gör vi terminens sista veckor till de allra bästa på hela året.

Veckan som gick: Vi inledde med en studiedag då vi i personalgruppen fortsatte vårt arbete med att ta fram nästa 3-års mål för skolan. Detta mål bryts sedan ner i olika 1-års mål. Självklart kommer ni alla få ta del av dessa när vi i augusti på riktigt börjar arbetet. Dagarna tuffade sedan på efter schema utan några större avvikelser.

Veckan som kommer: Eller kan vi verkligen kalla det vecka för er elever?? Måndag och tisdag är studiedagar och på onsdag har vi vår ”Operation Lemshaga” för att jobba ihop pengar som sedan skänks till WWF och ”Levande Hav”. Anledningen till ”ledigheten” för er är att de flesta pedagoger på skolan sitter och rättar och sambedömer niornas nationella prov.

Övrigt

Nästa års klasser: Vi tackar så mycket för alla mail med funderingar och synpunkter som ni har delgivit oss. Vi påbörjar nu jobbet med att skapa två nya grupper med elever som till nästa år blir Merkurius Röd resp. Merkurius Grön. Våra ambitioner är alltid, att utifrån alla elevers individuella behov göra så noga och  genomtänkta grupper som möjligt.

Info från klassföräldrarna

Hej alla föräldrar i Venus,
Nu har vi två roliga event kvar att bemanna för att samla in pengar till klasskassan före sommaren.

–          1 juni, Stockholm Marathon*, behov ca 15 personer

–          6 juni, Nationaldagsfirande** i Hamnen, behov ca 20 personer http://www.varmdo.se/vipavarmdofestivalen.se

*Stockholm Marathon 1:a juni 

Anmälan görs direkt på mail till john.brander@june.se senast måndag den 20 maj

Tack vare så bra insats förra året får Venus vara med och arrangera Stockholm Marathon även i år. Denna gång gör vi det tillsammans med Värmdö Freestyle, lördag den 1 juni.

 Det här var en riktigt lyckad dag förra året, jag fick mycket positiv feedback från både föräldrar och ungdomar. Samma arbetsuppgift som förra året dvs hjälpa till med starten, eventuellt bygga lite av fållan om den inte är klar, våra ungdomar får vara lite stora och visa ansvar när det gäller att visa löparna till rätta, informera och hålla koll. Strax innan start lotsar vi alla löpare i vår fålla upp till startlinjen.  Förra året jobbade vi från kl 8.15 fram till ca kl 13 och det blir nog liknande denna gång. Man får en t-shirt, mat och fika. Detta arrangemang ger bra med pengar till klasskassan och är en upplevelse av ett idrottsevenemang med hög pepp.

Vi vill ha både ungdomar och vuxna, men det kan vara ett överskott på ungdomar.

 **Nationaldagsfirandet 6:te juni

Anmälan till den 6:te juni görs på följande länk, https://doodle.com/poll/4e7dqqdbyzxrd3xt senast måndag den 20 maj

Nu får vi möjlighet att ställa upp ett tält/stånd under evenemanget Värmdödagen i Gustavsberg hamn den 6 juni. Vi kommer att sälja, korv, kaffe/thé, dricka, sockervadd och hembakt på en yta av 15 kvm. Evenemanget öppnar kl 11 och stänger kl 17. Vi har gjort en uppdelning av dagen i fyra bemannings- pass;

kl 10-12              kl 12-14              kl 14-16              kl 16-18

Där första passet ansvarar för att ställa i ordning tältet/ståndet och sista passet ansvarar för att plocka ihop. Här kan alla hjälpa till att baka, även om ni inte har möjlighet att deltaga på plats. Förslag på typ av bakverk;

– Chokladbollar (typ pingisstorlek)

– Hallongrottor

– Bullar

Tänk på är att bakverken bör gå att äta med en servett och klara lite varmare väder utan att smälta bort. Ta med uppläggningsfat (engångs) för era bakverk.

Nu kör vi så det ryker

Klassföräldrarna för våren 2019

 

Kommande viktiga datum

Mån 20 maj Studiedag
Tisdag 21 maj Studiedag
Onsdag 22 maj Operation Lemshaga
Tors 30 maj Lovdag
Fred 31 maj Lovdag
Tors 6 juni Lovdag
Fred 7 juni Lovdag
Mån 10 juni Vanlig skoldag enligt schema
Tis 11 juni Ladans gemensamma friluftsdag
Ons 12 juni Klassens dag (aktivitet, tid och plats bestäms närmre inpå)
Tors 13 juni Skolavslutning

Ut och njut och glöm inte av att förundras över något nytt varje dag!!

//Team Venus