Venus veckobrev vecka 41

HEJ VENUSAR!!

Galet vad tiden rusar fram. Vi lägger vecka efter vecka bakom oss och närmar oss med stormsteg årets första lovvecka. Vi är väl medvetna om att det är ganska mycket i skolan nu vilket gör att lektionerna blir viktiga. Vi försöker lämna ganska mycket lektionstid till att ni får repetera inför kommande prov och då gäller det verkligen att ta vara på det. Viktigt att inte slarva med att vara ute under raster för att fylla på med dagsljus och frisk luft.

Veckan som gick: En lite annorlunda mentorstid avslutade måndagen. En mentor fysiskt närvarande, en iväg på möte och den tredje digitalt närvarande för frågor kring NO. Relativt många valde att stanna kvar för att nyttja tiden. Bra!! På onsdagen slussades ni hem redan vid lunch då vi i personalen ägnade tiden åt tydliggörande pedagogik med både klassen och individen i fokus. Det kändes riktigt härligt att kliva in i Ladan under fredagsmorgonen och mötas av alla fantastiska tolkningar kring dagens tema, djur. En bra avslutning på en intensiv vecka.

Veckan som kommer: Orienteringsdag med både praktisk och teoretisk examination (specialschema se schoolsoft). So-prov kring sårbara platser och matteprov i taluppfattning. Puh!! Men vi tar en sak i taget och jobbar med positiva tankar och jag gör mitt bästa!!!!
Har under veckan lyssnat till ett jättebra sommarprat med Lina Watz – som är elitsimmare och vid 17-års ålder amputerade sitt ena ben. Hon pratade mycket om att oftast är det enbart hjärna (vårt mindset) som sätter upp hinder för vad vi människor kan klara av. Tänkvärt!
Vi alla reagerar olika på stress och med en vecka som vi har framför oss är det än mer viktigt att vara lyhörd gentemot sina klasskompisar. Ett enkelt; Hur mår du idag? eller Kan jag hjälpa dig med något? hoppas jag vara frågor vi kan ställa till varandra.
En lite hälsning från NO-fröken Cristin att ni har koll på era brödbitar och fotar när första möglet (usch) börjar komma.

Övrig viktig info

Lunchen: Vi behöver alla fylla på ordentligt med energi för att orka med hela dagen. Vi tycker oss märka en något sämre uppslutning i matsalen samtidigt som försäljningen i lilla caféet ökar…… Eleverna får inte öppna caféet på lunchrasten eftersom vi vill att alla äter i matsalen men man kan ju handla tidigare på dagen för att spara till lunchen. Hmmmm. Självklart serveras det inte elevernas favoritmat alla dagar men prata hemma om vikten över att gå dit. Det finns alltid pasta, någon grönsak samt knäckebröd och mjölk som eleverna kan äta. Såklart bättre än ingenting. När vi nu skriver lite om kosten vill vi passa på att göra reklam för den gamla hederliga vattenflaskan!!! Skulle vara så bra om alla hade en ståendes i skåpet för att fylla på med vatten under dagarna.

Förebyggande arbete mot droger: Hoppas ni alla sett inbjudan till det digitala informationsmötet som skolledningen bjudit in till och att ni är många som har möjlighet att delta. Kan säkert kännas långt bort då våra elever ”bara” går i sjuan men ett förebyggande arbete skall börja tidigt. Vi har även blivit kontaktade av VärmdöPolarna som vill komma ut och besöka klasserna och prata med våra elever. Än så länge har vi inte spikat något datum men så fort det är klart kommer ni nås av den informationen.

Provtiden: På onsdag mellan 15:30-17:00 är det provtid i Ladan. Detta innebär att alla som av olika anledningar har missat ett prov skriver det då. Tänker då först på de av er som var frånvarande idag under No-provet.

Kul på jobbet: Vi vill bara än en gång understryka hur roligt det är att undervisa och hänga med era ungdomar här på skolan. Vi har alla våra ups and downs och det måste man få ha men så mycket positiv energi som klasserna delar med sig av är underbart. Vi har kul på vårt jobb och det känns verkligen som om de flesta elever åtminstone nästan varje dag har kul på sitt 🙂

Ta hand om varandra i helgen!!!!!

//Team Venus

En kommentar

Kommenteringen är stängd.