Venus veckobrev vecka 48

Tjena Hej!!

Så har då årets sista månad anlänt. Härliga December!! Månaden som vi många längtat extra efter under höstens mörkt fuktiga dagar. Nu lyser det vita pudret upp vår vardag, det doftar pepparkakor lite här och där, Lucia gör sig redo för skönsång och Tomtefar polerar släden. Och samtidigt är det riktig slutspurt här i skolan. Många små och stora saker skall bli klara och ge er en av de bästa julklapparna i förtid. Se till att inte ha några rester/omprov kvar till nästa termin!!

Veckan som gick: En tvådelad vecka där onsdagen besök på Naturhistoriska gav en skönt avbrott från ordinarie schema. Den allmänna uppfattningen är att det varit ett bra och roligt besök. Nu är även första kvalomgången genomförd i Pangea Matematiktävling. Alla närvarande elever klurade och räknade så får vi se om vi kanske får med någon elev till finalen. På tal om närvarande har vi tyvärr haft ganska många sjuka elever i våra klasser. Viktigt att försöka hänga med så gott det går via classroom när man är hemma och sedan kolla av med undervisande lärare när man är tillbaka.

Veckan som kommer: Under mentorstiden på måndag kommer vi allihop ge oss ut på en reflektionspromenad. Så se till att ha varma kläder med er då det kalla vädret ser ut att hålla i sig. Frågeställningen som skall diskuteras presenteras på plats. Vad vi vet nu är det inga schemabrytande aktiviteter under nästa vecka.

Övrig viktig info

Lucia: Det kommer firas traditionsenligt i år i Amfiteatern. Det finns lite mer info att läsa på hemsidan om möjligheten att köpa fika etc. Den här dagen flyttas mentorstiden från eftermiddagen till morgonen så att alla elever på skolan kommer närvara och titta på tåget. Exakt samlingstid meddelas under nästa vecka. Påminner redan nu om den grymma ”uppfinningen” sittunderlag. Det blir annars lätt lite kallt om sätesmuskeln.

Betygen: Om bara några veckor får våra elever sina allra första högstadiebetyg. Eftersom vi från år7 jobbar med helt nya kunskapskrav är det stor risk/chans att betygen kommer skilja sig ganska mycket från år6. Detta pga att vi i många ämnen inte hunnit jobba med alla kunskapskrav vilket kan medföra ganska stora betygssvängningar de första terminerna. Så länge du nyttjar lektionstiden och gör ditt bästa skall du stolt kunna titta dig i spegeln.

Avslutningsdagen: Hela arbetslaget kommer tillbringa onsdagen (mellan 10-13) nere på Ekvallen för en härlig skridskodag. Så det kan redan nu vara läge att börja leta på vinden och se om skridskorna passar. Om inte kan det vara bra att börja fråga runt lite bland kompisar/vänner för att kanske kunna låna. Möjligen har du växt ur dina som en annan klasskompis kan få låna? Mer info om skridskorna kommer skrivas ut på schoolsoft när vi närmar oss. Vi har sedan återsamling utanför Vårdcentralen i Hamnen klockan 17:30 för att gå fackeltåg till vår avslutning i kyrkan.

Allaktivitetsdagen i februari: Det går redan nu (se info på schoolsoft) att boka in sig på en skidresa till Romme. Vi kommer självklart att erbjuda andra aktiviteter den här dagen för alla som inte är skidsugna. De alternativen är inte spikade än men skridskor+bad, Yoump+paddel och spadag (på skolan) är aktiviteter vi jobbar på för att kunna erbjuda.

Kommande:

  • Lucia 13/12
  • Vecka 51 – Sista skolveckan och julavslutning onsdag 22/12 kl 18:00 på kvällen
  • Allaktivitetsdag 3/2- 2022 se vidare information på Schoolsoft.

Hoppas ni alla får en härlig andra advent!!

//Team Venus