Venus veckobrev vecka 8

Hej på er!!

Så var vi då framme vid ett efterlängtat sportlov. En hel vecka att bara ladda batterierna inför nästa period (5 veckor) som är kvar fram till påsk. Det går undan nu…!!!
Vi har haft en bra vecka på skolan med få lektioner utan ordinarie personal och väldigt hög närvaro bland er elever. Bara att alla elever i Venus skrev matteprovet i onsdags. Vet inte när det hände senast med 100 procentig närvaro i två klasser. Känns som om det var innan Corona….

Veckan som gick: Under mentorstimman i måndags introducerade vi alla elever för Google Calender. Ett fantastiskt verktyg för att få koll på sin vecka. Vi pratade mycket om att de själva måste ta kontroll över sin tid. Eleverna fick börja med att lägga in händelser för när de kommer hem från skolan samt fritidsaktiviteter. Vi hoppas att alla då kan hitta stunder för att lägga in skoljobb. Vår önskan är ju att skoljobbet sker utan mobilen i närheten och att man sedan ger sig själv pauser då man kan scrolla fritt bland olika TikTok och Snapmeddelanden. Ta gärna en stund tillsammans där hemma och låt just ditt barn visa.
Under tisdag förmiddag fick så äntligen Venus Grön besök av VärmdöPolarna som höll ett nära 2,5 timmar långt ”föredrag” kring saker som våra elever sakta men säkert börjar närma sig. T ex vad det innebär att fylla 15år, viktiga saker att tänka på när man befinner sig på nätet och vilken hjälp och stöd som finns att få kring olika situationer.
Under idrotten har vi trots lite fuktigt underlag kunnat jobba vidare med filmerna om islivräddning.

Veckan efter lovet: En vanlig skolvecka så när som tisdag förmiddag då Venus Grön skall åka på Livskunskap. Vi träffas där 8:20 (samma ställe som förra gången) och håller sedan till där fram till ca. 11:30 då vi tar bussen tillbaka för lunch på skolan.

Övrig viktig info

Allaktivitetsdagen 15/3: Nu har bokningen till Romme stängt och alla elever har nu gjort sitt val. Övriga aktiviteter som erbjuds (om det blir minst 8 elever) är; Tårtbakningstävling i hkk + pluggstuga/promenad och filmmys/sällskapsspel (gratis), Padel+Yoump en timma på varje ställe (240 kr inkl rack och strumpor), Badhuset (gratis).

Sportlovet: Här kommer tips på aktiviteter som ”Ung i Värmdö” arrangerar. För er som inte känner till dem är det en digital fritidsgård.

Sportlovsprogram Ung Värmdö

Föräldramöte: Vi har inte glömt er….! Efter vi vilat upp oss under sportlovet så kommer vi återkomma med ett datum lite längre fram.

Inspirationsmässan 2022
Vi behöver fler inspiratörer!
För även i år vill vi anordna en inspirationsmässa för våra elever i årskurs 7-9 och hoppas att många vill vara med och inspirera.
Har du några utbildningar, yrkes- eller livserfarenheter som du kan dela med dig av?
Hör av dig till maria.knutas-wegner@lemshaga.se senast 28 februari om du vill vara med!

Kommande viktiga datum

Vecka 9: Sportlov
8/3 – Tisdag fm: Livskunskap för Venus Grön
15/3 – Tisdag: Allaktivitetsdag

Då önskar vi er alla ett skönt och vilsamt lov!!

//Marie, Cristin, Charlotta och Henke