Venus veckobrev v 34

Hej alla elever och föräldrar i Venus!

Vilken härlig start vi haft tillsammans på terminen! Tack fina Venusar för fina dagar på Södersved, skolan och Björkvik.

Veckan som varit:

Måndag 22 augusti – Skolstart

Vi startade traditionsenligt i amfieteatern. Solen sken på oss och vi lärare sjöng för våra elever. Därefter så åt vi glass, fick träffa våra nya mentorer och gå igenom många praktiska saker. Vi förstår om det var mycket information, men välbehövligt då det är mycket nytt för er Venusar i år.

Tisdag 23 augusti – Sammanhållningsdagen

Vi hade en solig och härlig dag på Södersved tillsammans med Merkurius och Solen. Vi blev uppdelade i grupper tillsammans med Merkurius och Solen. Vi gick sedan runt och gjorde olika aktiviteter, badade och lärde känna varandra.

Ladan på Södersved 2016-2017 thumbnailIMG_4816IMG_3653IMG_4826

Onsdag 24 augusti – Schemabrytande dag

Hela Ladan arbetade med Normkritiskt tänkande. Eleverna fick bl a fundera och diskutera vad en norm är, vilka som bestämmer dessa och titta på filmen Stå upp för de tysta. Massa kloka tankar kom fram i alla grupperna. Alla elever avslutade innan lunch med att göra en hand som symboliserade att vi i Ladan säger stopp och vad man kan göra för att stå upp för varandra. Efter lunch delade Martin ut Ipadsen och gick igenom några viktiga saker kring den.

IMG_0137IMG_0141

Torsdag 25 augusti – Vandring ute vid Björkvik

Vi hade en härlig dag tillsammans då vi vandrade till en fin plats ute på Näset. Där blev det paus och lunch. Sedan delades ni in i grupper och fick gå en led och göra lite uppdrag. Dagen avslutades med bad innan vi tog bussen hem.

IMG_0147IMG_0154IMG_1389

Fredag 26 augusti – Ladandagen

Vi var på skolan och fick testa att göra saker utifrån olika förutsättningar och diskutera detta samt göra positiva och negativa tålamodsburkar. Nyttiga och tänkvärda övningar som kan vara bra att tänka på nu när terminen kör igång på riktigt nästa vecka.

Veckan som kommer, v.35

Första vanliga skolveckan. Nu kör vi igång.

Förberedelse av utvecklingssamtal

På måndagens mentorstid (den 29 aug) kommer ni att förbereda er inför era kommande utvecklingssamtal. Tanken är att du själv ska få hålla i ditt samtal. Det kommer gå till så att du får en mall med frågor kopplade till ditt lärande att prata om. Nu inför åk 7 är det nya ämnesmatriser och nya kunskapskrav.

Om ni har några speciella frågor ber vi er att maila dem innan samtalet.

Elevfotografering
Ni kommer att fotograferas den 1-2 september. Se länken nedan.

Skolfoto 2016

Skolfoto 160901-2

Telefonnummer till Venus klasstelefon: 08-586 313 07. Denna telefon kommer att finnas med oss hela dagarna och där kan ni alltid nå någon vuxen pedagog.

Övrig viktig info

Installation av två nya appar på åk 7-elevernas iPadsKalylator HD

På måndag morgon när elever som lånar iPads av skolan kommer och kopplar upp sig på skolans nätverk med sina iPads så kommer två förfrågningar att dyka upp på skärmen i följd. Dessa förfrågningar säger något i stil med att “Lemshaga Akademi vill installera en app”. Ni ska acceptera installation av dessa två apparMindnode

Tips! Appen Mindnode är en Mindmapping-app som normalt sett kostar pengar. Men just denna vecka är den “Apple’s free app of the week”. Så alla som äger en privat iPhone eller iPad kan ladda ner Mindnode graits till slutet av veckan. Så passa på.

Utvecklingssamtalstider HT-16

Den 5 september kommer vi att ha en hemstudiedag. Under den dagen kommer vi att genomföra de flesta utvecklingssamtalen. Under hemstudiedagen får eleverna uppgifter att göra hemma.

Respektive mentor har snart lagt ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT-16. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”. OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Venus klasstelefon

I år kommer vi använda Venus klasstelefon under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att ni har det hela läsåret. 08-586 313 07. Frånvaroanmälan görs som vanligt i Schoolsoft.

Avtal att skriva på

Ni behöver skriva på avtalen som vi la ut i förra veckobrevet. Skriv ut (om ni kan), skriv på och lämna in dem till oss så fort ni kan. Vi kan skriva ut åt er om ni inte kan skriva ut hemma.

Schema

Scheman kommer att läggas ut på nya hemsidan snart. Men kom ihåg att det finns risk för ändringar under första veckorna. https://lemshaga.se/schema/. Det är lättast att hålla koll på halvklasser och jämna/ojämna veckor på  schemat om du kollar på schemat och rätt vecka på schoolsoft.

Lås på skåp

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Det finns att köpa från oss för 50kr om ni behöver ett. Ett ”godkänt” lås är ett lås med nyckel eller fyrsiffrig kod.

Värdesaker

Vi vill påminna er elever att ni bör inte ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det.

Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Det är mycket viktigt att ni tillsammans med ert barn läser igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.

 

Ha en riktigt skön helg! På måndag kör vi!

/Madelene, Mia, Annica och Charlotta

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']