Venus v.7

Hej alla Venusar med familjer!

Det är en hel del prov här precis innan lovet, lägg tid på att plugga och dela upp arbetet i flera små bitar. På schoolsoft finns all info.
Ni är väl förberedda om ni har varit aktiva på lektionerna, det är inte massor av nya saker ni ska lära er, det är att repetera det ni redan gjort som är att plugga till proven.

Viktigt!

  • Livskunskap på tisdag 19/2 för Venus Grön.

 

  • ”Mitt liv mina val” 20/3 vill du bidra?
Nu alla Venus-, Merkurius- och Solen-föräldrar är det dags för er att kliva fram…nästan ingen av er finns med på listan bland de som hört av sig för att dela med sig av sina erfarenheter och vi vet att ni har massor att bidra med! Under nästa vecka och helst senast onsdag 20/2 behöver vi få kännedom om ert intresse.
Detta är vad vi bjuder in er till:

”Mitt liv mina val” 20/3 vill du bidra?

Kort bakgrund – Vi vill att våra elever ska få syn på sig själv som person (vad är ens drivkraft), hur matchar det mot utbildningar och framtida jobb. Vi vill gärna gå lite utanför boxen – inte tänka typiska mans/kvinnoyrken! 

Vad vill vi göra 20 mars?

Vill du som förälder eller tidigare elev komma och berätta om vad du jobbar med eller vilka utbildningar du valt och varför?

Hur?

Vi kommer köra kort intro för alla sedan miniföreläsningar på 10-15 minuter för grupper på 13 elever och däremellan ”mässa” där 10-15 föräldrar/fd elever berättar om sina jobb/studieval.

Tid: 20/3 kl. 12.30-15.00

Plats: Ladan/gymnastisksalen Lemshaga

Deltagande elever: Årskurs 7-9 (156 elever)

Hör av er till fredrik.pettersson@lemshaga.se

 

Snart är det lov, då får ni pausa. Nu kör vi järnet och avslutar på topp!

varma hälsningar mentorer och pedagoger till Venus