Venus välkomstbrev

Hej alla elever och föräldrar i Venus!

Varmt välkomna till Ladan, åk 7 och ett nytt läsår!

Hoppas ni har haft en superhärlig sommar och att ni har kunnat ladda för ett nytt läsår!

VECKAN SOM KOMMER, v.34

Måndag 22 augusti – Skolstart 9-12.30

Kl. 9-9.30: samling och upprop vid Amfiteatern. Sätt er på bänkarna markerade Venus Röd och Venus Grön.

Kl. 9.45: samling i Bildsalen/Loftet för glass, mingel och praktisk information.

Efter informationen går vi tillsammans och äter lunch. Lunchen är mellan 11.45-12.15. Vi samlas i Bildsalen kl.12.15, dagen slutar 12.30.

Tisdag 23 augusti – Sammanhållningsdagen 8.45-14

Sammanhållningsdagen är en dag då vi umgås allihopa i Ladan, årskurs 7-9, på Södersved. Vi samlas kl.8.45 utanför Ladan. Kl. 9  promenerar vi i blandade grupper (åk 7-8 ) till Södersved där eleverna i Solen möter oss och leder olika aktiviteter.

Ha på er kläder efter väder, bekväma praktiska rörelsekläder och badkläder. Ha även med er bestick, tallrik (gärna något hållbart) och plastmugg, mellis och dryck. Skolan bjuder på lunch.

Skoldagen avslutas på Södersved för de elever som lämnat in ansvarsöverlåtelsen. Har man inte lämnat in lappen måste man följa med lärarna tillbaka till skolan.

Onsdag 24 augusti – Schemabrytande dag 9-14

Vi träffas i Bildsalen kl.9

Mer info läggs ut under Nyheter på SchoolSoft under nästa vecka.

Torsdag 25 och fredag 26 augusti – Lägerdagar

Torsdag: Vandring på Björnö. Matsäck!

Fredag: På skolan. Medtag: två tomma toarullar, ett par fingervantar/skidhandskar, en kortlek som du inte är rädd om och om du har, ett par billiga läsglasögon i plast som du inte heller är rädd om.

All övrig info om lägerdagarna kommer ut som Nyhet på SchoolSoft under nästa vecka. Det är viktigt att ni går in och läser där!

Telefonnummer till Venus klasstelefon: 08-586 313 07. Denna telefon kommer att finnas med oss hela dagarna och där kan ni alltid nå någon vuxen pedagog.

 

Vecka 35

Förberedelse av utvecklingssamtal

På måndagens mentorstid (den 29 aug) kommer ni att förbereda er inför era kommande utvecklingssamtal. Tanken är att du själv ska få hålla i ditt samtal. Det kommer gå till så att du får en mall med frågor kopplade till ditt lärande att prata om. Nu inför åk 7 är det nya ämnesmatriser och nya kunskapskrav.

Om ni har några speciella frågor ber vi er att maila dem innan samtalet.

Elevfotografering

Det är skolfotografering den 1-2 september. Vilken dag det blir får ni information om senare.

ÖVRIG VIKTIG INFO

Utvecklingssamtalstider HT-16

Den 5 september kommer vi att ha en hemstudiedag. Under den dagen kommer vi att genomföra de flesta utvecklingssamtalen. Under hemstudiedagen får eleverna uppgifter att göra hemma.

Respektive mentor har snart lagt ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT-16. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”. OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Venus klasstelefon

I år kommer vi använda Venus klasstelefon under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att ni har det hela läsåret. 08-586 313 07. Frånvaroanmälan görs som vanligt i Schoolsoft.

Avtal att skriva på

Ni behöver skriva på avtalen nedan igen. Skriv ut (om ni kan), skriv på och lämna in dem till oss på måndag. Vi kan skriva ut åt er på måndag om ni inte kan skriva ut hemma.

För att man ska få låna en iPad måste man först lämna in ett påskrivet avtal. På onsdag eftermiddag kommer vi att dela ut iPads till de elever som har lämnat in avtalet.

För att man ska få gå hem själv från t.ex. stan eller Södersved måste man lämna in avtalet om ansvarsöverlåtelse.

Klicka på länkarna eller så hittar ni dem under: “Avtal, blanketter och informationsblad” på Lemshagas hemsida under “Praktisk information”.

  1. Låneavtal – iPad  
  2. Datoravtal Ladan 2015-2016
  3. Förväntansavtal 2015
  4.  Specialkost
  5.  Ansvarsöverlåtelse 16:17

Schema

Scheman kommer att läggas ut på nya hemsidan snart. Men kom ihåg att det finns risk för ändringar under första veckorna. https://lemshaga.se/schema/

Lås på skåp

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Det finns att köpa från oss för 50kr om ni behöver ett. Ett “godkänt” lås är ett lås med nyckel eller fyrsiffrig kod.

Värdesaker

Vi vill påminna er elever att ni bör inte ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det.

Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ha ansvar för. Ni kan låsa in dem i skåpen. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Det är mycket viktigt att ni tillsammans med ert barn läser igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.

Lemshaga_Kommunikationspolicy

Ändring – Elevens val åk 7-9
I år blir det en förändring i elevens val när det gäller just åk 7-9. Istället för att ha en permanent tid en gång i veckan kommer olika temadagar att genomföras istället. Skolan kommer att planera dessa dagar och återkommer med mer detaljerad information när det är dags.

Ha en trevlig helg! Vi ser fram emot att träffa er! 

/Madelene, Mia, Annica och Charlotta

IMG_0111

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']