Venus veckobrev V.10

Hej alla i Venusfamiljen!

Vi är åter efter det härliga sportlovet där våren gav oss ett litet smakprov.

Veckan har rullat på som vanligt. Undermentorstiden tittade vi på de mål som vi satte upp för terminen.
Fortsatte med planeringsträningen. Tanken är att eleverna för in vad som händer kommande veckorna, prov, läxor och fritidsaktiviteter Allt för att fräna på att skapa en fungerande planering. Del 1 i studieteknik.
Därefter titta vi vidare på vad och hur man kan tänka kring studieteknik.

I so är vi nu igång med att fördjupa våra kunskaper om kristendomen och dess historia. Vi ska skapa förståelse för hur religionen har och gör avtryck i vårt samhälle.

Vi kör också stenhårt nu med att träna på att behärska de rutiner som finns kring visibel thinking och Culture of thinikng (en del av vår pedagogik). Målet är visa dom verktyg eleverna kan använda för att lyfta sin tankar och göra de synliga, men också hjälpa eleverna att få ett strukturerat tankesätt. Fråga gärna om detta hemma. Om de får berätta hjälper det till att befästa rutinerna.

“Learning is a consequence of thinking”

 

Kommande vecka är för venus inget utöver det vanliga, däremot sätter Nationella proven igång för solarna. Det kommer påverka även venus, framförallt kan det bli en del salsbyten. Vi hjälper även till lite extra med att hålla en god stämning i Ladan.

 

Kommande händelser

13 mars ons: Simning och livräddning – Venus Röd (samling 13:00 på badhuset)
19 mars tis: Skolbio
20 mars ons:  Inspirationsmässa på em i Ladan
Vecka 16: Påsklov
22 april mån: Annandag Påsk

 

Trevlig helg önskar Venus mentorer.