Venus veckobrev v.18

Hej allesammans!

Nu är det dags för alla er elever få chansen att ladda batterierna inför finalen denna termin! Vi skickar här några ord att ta med er! Vi hoppas såklart att ni föräldrar också får chansen till ledighet under Kristi himmelsfärdshelgen!

Mentorstiden & skolansdag
I måndags jobbade vi med att förbereda aktiviteter under skolansdag. En sådan är det vi kallar ”Skolloppet” som är ett välgörenhetslopp vi ämnar delta i. Loppet är till stöd för Barnhjärnfonden och sker tillsammans med Team Rynkeby. Nu i måndags ville vi ge alla en bild av vad loppet är och varför det genomförs. I detta kom vi in på olika sjukdomar som är kopplade till just hjärnan. Med loppet vill vi knyta an till viktiga behov som finns runt oss och viktig förståelse för de som drabbas. Just detta område kopplar också till vårt mål på skolan som handlar om att öka förståelsen för hjärnan och dess funktioner.
När det gäller skolansdag fick. vi fatta ett snabbt beslut om flytt pga vädret. Vi återkommer med nytt datum om när vi bjuder in alla till ”vår dag”.

SO
Nu har vi samlat ihop spåren av antiken och försökt bilda oss en uppfattning om vilken betydelse den haft för oss idag. Med det i bagaget har vi nu landat i Medeltiden och vi sätter stort fokus på kyrkans roll och makt. Samtidigt fortsätter vi följa judarnas historia och hur de blev behandlade i Medeltidens Europa. Målet är att landa i en ny tid innan terminen är slut. Det är en tid där européerna vidgar sin syn på världen, börjar ifråga sätta tidigare sanningar och startar en kamp om att ta över världen. Samtidigt lägger vi en grund inför nästa läsår då vi ska försöka förstå folkorden i Europa under andra världskriget.

Distansundervisningen
Planen vi nu följer innebär att detta är sista veckan med distansundervisning. Med start v.20 är alla på plats i skolan igen vilket vi är mycket glada för! Vi kommer be alla och påminna alla om att följa våra rekommendationer. Om det sker förändringar kommer detta att meddelas på Schoolsoft.

Och en liten hälsning till er i grön: Pepp från Fia
Jag vill bara skriva till er att jag är väldigt stolt över hur ni tog er an gruppindelningen och presentations-inspelningen under dagens lektion. Det är när saker är extra läskiga och utmanande som det blir extra mäktigt när det går bra. Ni tog er an uppgiften med respekt för varandra och varandras arbete, trots en stark oro innan – superfint att se. Dessutom bäddar det här bra för framtida övningar och därmed, framtida resultat! Heja er!!!

Kommande datum:
v.19 Må-ons är studiedagar och to & fr är lovdagar
v.20 Båda klasserna på plats i skolan denna vecka. Ha koll i Schoolsoft för ev justeringar i tider i schemat
v.23 Sista veckan och vi återkommer med mer info, avslutning 11/6.

Ha en fin helg allesammans!

/Venusteamet