Venus veckobrev v.34

Hej årskurs 7,

Välkomna tillbaka till Lemshaga och till Ladan! Förhoppningsvis har ni haft en fin och avkopplande sommar och känner er redo för en ny termin och ett nytt läsår. Första veckan är schemabrytande. Se information nedan.

 

Tisdag 22 augusti – Skolstart

9.00-12.30 Samling och upprop vid Amfiteatern. Sätt er på bänkarna markerade Venus Röd och Grön.

ca 9.30-9.45 Rast ute på gården med glass

9.45: samling i L3 för information om kommande dagar

ca 11.30 Lunch

12.15 Samling i L3 information om grupper + startplats (onsdagen)

12.25 Avslut för dagen

 

Onsdag 23 augusti – Sammanhållningsdagen

Sammanhållningsdagen är en dag då vi umgås allihopa i Ladan, årskurs 7-9, på Södersved. Syftet är att ha en lugn dag då årskurs 7, 8 och 9 får tillfälle att träffas, umgås och lära känna varandra lite mer.

Vi samlas kl 9.15 utanför Ladan. Kl 9.30 promenerar vi i blandade grupper till Södersved där Solen-eleverna möter oss och leder olika aktiviteter under dagen. Ha på er kläder efter väder och bekväma skor. Skolan fixar lunchmaten men ni behöver ha med er bestick, tallrik och mugg. Ta även med er mellis, dryck och badkläder. Dagen avslutas ca 14.00 på Södersved.

 

Torsdag 24 augusti – Flykt- och utmaningsdagen

Samling 9.00 (se plats på Schoolsoft under tisdag kväll). Vi kommer vara i Lemshagas närmiljö under dagen och äta lunch i det gröna. Dagen avslutas ca 17.00.

Ha på er kläder efter väder och bekväma skor. Skolan fixar lunchmaten men ni behöver ha med er bestick, tallrik och mugg. Ta även med er mellis (frukt och smörgås) och tillräckligt med dryck för en dag.

 

Fredag 25 augusti – Klassens dag

8.20 Samling i Gustavsbergs centrum, utanför Delselius

8.34 Avgång buss 474

9.06 Avgång båt, Nacka strand

9.30 På plats på Djurgårdsbrunn för kort fikapaus

9.45-10.45 Gruppuppdrag och lekar

10.45 Lunch

11.36 Avgång båt från Blockhusudden

12.15 Beräknad återkomst i Gustavsberg

Medtag matsäck och fika.

 

Övrig viktig info

Utvecklingssamtalstider HT17

Respektive mentor har lagt ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT17. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”.
OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Venus klasstelefon

I år kommer vi använda Venus klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den: 08-586 313 07.

Avtal att skriva på

Ni behöver skriva på avtalen nedan. Skriv ut, skriv på och lämna in dem till oss under veckan. Vi kan skriva ut åt er på tisdag om ni inte kan skriva ut hemma.

Avtal om tekniska hjälpmedel år 7-9

Låneavtal ipad

Förväntansavtal

Ladan Ansvarsöverlåtelse

I år har vi fått chansen att pröva ett koncept med digitala läromedel från Gleerups. Vi har blivit uttagna som pilotskola och är lite extra stolta över det. Vi ser framemot att lära er om vilka möjligheter detta ger oss, det blir en ny plattform för inlärning. Till detta behöver ni era Ipads som ni har möjlighet att låna från skolan. Men för att ni ska få använda er av den möjligheten måste ni godkänna avtalen och lämna in till mentor. Inga signerade avtal – ingen Ipad.

Elever som har specialkost ska lämna in en ny infolapp om vad man har för kost/allergier. Detta är viktigt för köket. Lappen lämnas in till oss.

Specialkost blankett 

Schema

Era scheman finns nu på SchoolSoft. Kom ihåg att det finns risk för ändringar under första veckorna. https://lemshaga.se/schema/

Skåplås

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Det finns att köpa från oss för 50kr om ni behöver ett.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.
Lemshaga_Kommunikationspolicy

 

Vi önskar er en trevlig helg och ser fram emot att se er igen på tisdag!

Vänligen,

Fredrik, Ninna, Cristin, Fia och Sofia

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']