Venus veckobrev v. 37

Hej Venus!

Vecka 37 har bjudit på ny kunskap, Lemshagaspelen och föräldramöte. Vi har haft en fin vecka tillsammans. Lemshagaspelen som gick av stapeln i torsdags bjöd på rejält med kämparanda bland våra elever. Trots att temperaturen inte nådde många grader över noll var humöret på topp. Vi mentorer var så stolta över er!

Frusna händer värmer sig på kaffekopp

I no:n arbetar vi just nu med fröväxter och sporväxter. I veckan har eleverna fått testa på att utföra en kromatografi, vilket är en typ av separationsmetod. Vi har separerat bladets färger åt. Vi hittade dels klorofyll och dels karotener, gröna och gula/röda färgämnen. Vi har också varit ute i skogen och tittat på sporväxter.

Bladen mortlas för att få ut färgämnena

Många undrar över vem Helena Wallenberg-Lerner är (som startade skolan) och vem Annica Kjell är som är vår nya biträdande rektor. För att informationen lättare ska nå alla, så kom föräldrakoordinatorerna på att Helena och Annica ska presentera sig med en film. Så, här kommer länken https://www.youtube.com/watch?v=ZpmD8lPByes

 

Kommande:

  • Boka in ert utvecklingssamtal hos respektive mentor. Tider ligger på Schoolsoft. Samtalen kommer att ligga under vecka 39.
  • 27/9 Mentorstiden utgår pga utvecklingssamtal
  • 28/9 Livskunskap för Venus grön
    5/10 Livskunskap för Venus röd
  • 13/10 Skolan stänger kl 13:00 (alla lektioner efter 13:00 är inställda då det är planering på skolan)

 

Med önskan om en fin helg!

Henrik, Marie, Charlotta och Cristin