Venus veckobrev v.38

Hej alla i Venus!

img_0234                           img_0139

Nu har ännu en vecka in på höstterminen gått. Alla nya lärare och elever har funnit sig tillrätta i Ladan. Ladans eget café är nu igång och vi trivs!

Veckan som varit:

På mentorstimmen i måndags presenterades vilka elever i Venus som ska vara elevrådsrepresentanter, kamratstödjare samt representanter i miljörådet. Vi pratade vad vi ville att representanterna skulle ta med sig på första husrådet som är nu på måndag.

Vi hade en fantastisk dag under Lemshagaspelen i tisdags! Solen sken och alla kämpade så hårt. Extra stort beröm till alla i Venus för att ni stöttade och peppade varandra så mycket under dagens aktiviteter.

I bilden har vi den här veckan startat upp med en ny uppgift, där vi ska tolka den superhäftiga japanska konstnären Yayoi Kusama. Kul att så många blev inspirerade och ville sätta igång direkt. Det kommer bli spännande att se vilka skulpturer som växer fram.

På svenskan jobbar eleverna med en bok som heter “en sekund i taget”. Den här texten har en av eleverna skrivit:

Att tänka sig in i något.
“Om det hade varit du, vad hade du gjort?”
Det första jag skulle ha gjort skulle nog vara att söka skydd, kanske hitta en tom lägenhet eller en övergiven mataffär. Sedan skulle jag söka efter någon. Vem som helst skulle vara bättre än att vara ensam. Om jag skulle varit ensam skulle jag blivit galen. Låt oss nu säga att jag inte hittar någon. Då skulle jag ha tagit hjälp av internet. Det är det som är så bra med dagens generation, vi kan nå varandra enkelt via internet. Jag skulle gå in på sociala medier, bloggar och andra hemsidor för att se om jag är ensam. Jag skulle ringa släktingar och vänner. Det skulle räcka med att bara en svarade, så länge jag inte är ensam. Människor är flockdjur, vi behöver varandra, det spelar ingen roll hur starka vi är, när det kommer till kritan vill vi inne vara ensamma. I värsta fall så har jag inte kunnat få tag på någon och då skulle jag nog helt ärligt knäckts. Jag skulle antagningen gömma mig och bara sörja men man kan inte vara ledsen för evigt och det vet jag. Jag hoppas att jag skulle tagit mig samman, att jag kanske hade brutit mig in en mataffär. Söka på allmänna platser efter folk, som på torget, skolan, gallerior och till och med kyrkan. Jag tror själv inte på Gud, men i en sådan situation tror jag att det man behöver är hopp. Att kunna skylla på någon, skaka av sig skulden och be om förlåtelse. Antagligen eller snarare förhoppningsvis så skulle jag hitta någon, för det skulle vara mitt största mål. Att inte vara ensam.

Veckan som kommer:

Måndag: Höstens första husråd.

Föräldramöte kl.18.00 -20.00 i L1/L2. Vi mentorer har chansen att presentera oss själva och få träffa alla föräldrar. Vi tar bl a upp: praktiska saker som te x schoolsoft, trivselregeler i Ladan, välja föräldrakoordinatorer, VT-rutiner-hur vi jobbar med det på skolan. Maila oss mentorer om ni inte kan komma!

Övrig viktig info:

Schema
Ha koll på era scheman på SchoolSoft eftersom det har skett lite ändringar. SchoolSoftschemat är enda stället ni kan vara säkra på att ni har senaste ändringar samt är det där du ser vilka halvklassgrupper som gäller för veckan.

Mobilförbud i Storgården
Det är (från och med början av läsåret) totalt mobilförbud i hela Storgården. Detta gäller alla elever i skolan när de är i Storgården, inklusive matsalen och NO salarna. Om ni är i Storgården får ni inte använda eller ta fram era mobiler. Gör ni det kan mobilen beslagtas av lärare.

Matavfall i matsalen
Personalen i köket försöker vara miljövänliga genom att sortera mat ifrån resterande avfall. Matavfall omvandlas till biogas men detta kan inte ske om något annat än mat hamnar i samma soppåse som maten. Därför finns det 2 separata soppåsar i matsalen, ena är markerad med Matavfall och den andra markerad med Resterande avfall.
Det är väldigt viktigt att ni kastar rätt saker i rätt soppåse, alltså endast mat i matavfallspåsen och allt annat i den andra.

Viktiga kommande datum:
måndag 26/9 – Föräldramöte kl.18.00 -20.00 i L1/L2
torsdag 20/10 – Orienteringsdag i Hellasgården, åk7-9
måndag 24/10 – Livskunskap Venus grön 8.20-11.30.
v.44 – Höstlov
måndag 7/11 – Livskunskap Venus röd 8.20-11.30

 

Trevlig helg!

Annica, Madelene, Charlotta och Mia

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']