Venus veckobrev V.50

Hej Venus!

Veckan gick undan. Mycket skulle färdigställas och avslutas. Vi hade en fantastik jullunch i onsdags som köket hade fixat. Venus hade dessutom turen att vara där ensamma så det blev hög mysfaktor. Julkänslan infann sig.

I No:n håller vi på att avsluta området grundläggande kemi. Större delen av veckans lektioner har vigts åt att genomföra våra redovisningar om våra grundämnen. Lite svårare i röd klass då elevfrånvaron, pga sjukdom, varit mycket hög. Så de som ännu inte hunnit redovisa får göra det i januari.

I svenskan har ni arbetat med era filmer och färdigställt, så nästa vecka blir det filmvisning.

Gällande betygen: Nästa vecka får ni era första högstadiebetyg. Eftersom vi från år 7 jobbar med helt nya kunskapskrav är det stor risk/chans att betygen kommer skilja sig ganska mycket från år 6. Detta pga att vi i många ämnen inte hunnit jobba med alla kunskapskrav vilket kan medföra ganska stora betygssvängningar de första terminerna. Så länge du nyttjar lektionstiden och gör ditt bästa kan du stolt titta dig i spegeln.

Blänkare:

  • Marie har sett till så fler platser har släppts till vår skidresa under allaktivitetsdagen. Så hade ni problem i veckan med bokning, gå in igen. Se mer info på Schoolsoft.
  • Henke har publicerat en nyhet på Schoolsoft om hur vår avslutningsdag kommer att se ut.
  • Höstterminens sista dag är den 22/12
  • Vårterminens första dag är den 11/1

Men önskan om en trevlig 4:e advent/

Team Venus