Venus veckobrev V.6

Hej alla venusar och venusföräldrar.

Ännu en vecka har gått och visst har vi fått känna på lite vinter denna vecka. Solen har visat sig från sin bästa vintersida och resultatet är att våra elever har passat på att vara ute mer under rasterna. Ett gott tecken och hur kul kommer det då inte bli är våren gör sitt intåg.

Övrigt under veckan har den andra klassen besökt livskunskapen. Alltid givande att tänka stort och reflektera över större frågor.

Under so-lektionerna lär oss just nu mer om kristendomen. Vi går igenom grunderna både som repetition men också med en del nya saker. Vi försöker lyfta vårt tänkande kring religionen till nästa nivå genom att bland annat hitta förklaringar till varför högtider ligger där de ligger. Vi har också funderat kring Judas betydelse för kristendomen.

Här är lite anteckningar från dagens lektion med venus grön.

Kommande:
Nästa vecka är en helt ”vanlig” skolvecka. Det betyder att inga schemabrytande aktiviteter kommer äga rum.

Vi vill slå ett slag för vår kommande inspirationsdag som kommer äga rum den 18/3.
Vi kommer då ha en mässa för eleverna där vi bjuder in föräldrar och gamla elever som får berätta om sina yrken, livsresor och gymnasie-erfarenheter.
Mer info om detta hittar ni på schoolsoft. Är det någon av er som är intresserade av att delta då hör gärna av er till Patrik eller Fredrik.

Viktiga datum:

 

Vecka 9 – Sportlov

Tisdag den 17/3 – Föräldrarmöte. Mellan 17.30 och 18.00 fikar vi och umgås för att ytterligare lära känna varandra. Mötet startar kl. 18.00.

Onsdag 18/3 – Inspirationsdag (pågår under eftermiddagen).

 

Trevlig helg önskar Venus mentorer.

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.